Geschiedenis Knotploeg 12-14

September 2012 schonen we poelen op. “Een nieuwe loot aan de stam van onze activiteiten” meldt de nieuwsbrief”. Met tien man sterk gaan we aan de slag met harken, takkenscharen en bosmaaier.
Oktober 2012 we knotten vroeg op verzoek van SBB in de uiterwaarden bij Loo. Achterstallig onderhoud is de reden voor dit verzoek.
De landelijke natuurwerkdag is weer een succes met 140 deelnemers en 135 geknotte en gezaagde bomen in het Horsterpark. Onze leefomgeving en het vrijwilligerswerk worden positief op de kaart gezet. Chapeau!
We starten dit seizoen met een nieuwe aanpak: Eerst je boom afmaken, al het snoeihout opruimen en hierna met een nieuwe klus beginnen. Veiligheid staat voorop.
De werkplekken blijven zodoende overzichtelijk en veilig voor zagers in de boom en sjouwers op de grond.​

December 2012: vreugde en verdriet liggen dichtbij elkaar. Jaap had graag afscheid willen nemen op locatie. Helaas wordt hij tegengehouden door zijn ziekte.
Als Knotploeg Duiven zijn we inmiddels eigenaar van een heuse aanhanger voor al ons gereedschap. Wederom gaat een woord van dank naar onze geweldige gemeente Duiven, die de aanschaf van de aanhanger mede mogelijk heeft gemaakt.